неділю, 27 грудня 2020 р.

Новини



 

                    Циклова комісія професій сфери послуг






                             Засідання циклової комісії професій

                                         сфери послуг №7.

 
     31 серпня 2020 р. у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» відбулося засідання циклової комісії професій сфери послуг №7. Під час наради виступали голова циклової комісії Сапун В.О.,заступник директора з НВР Тищенко І.Ф. та методист Печена І.П. з рядом питань:      - вивчення і обговорення нормативно-правових документів МОН України, навчальних планів, вимог до плануючої документації;- опрацювання методичних рекомендацій щодо викладання спецдисциплін та виробничого навчання у 2020-2021н.р;- розгляд та затвердження навчально-плануючої документації; -узгодження поурочно-тематичних планів з спецдисциплін та виробничого навчання;-внесення змін та доповнень до робочих планів та програм по професіям; обговорення планів роботи кабінетів спецдисциплін та майстерень на поточний навчальний рік ; - обговорення та затвердження плану роботи циклової комісії на 2019-2020н.р.Особлива увага була приділена питанню затвердження плану роботи циклової комісії на 2020-2021н.р. В ході обговорення визначений план заходів, що передбачає проведення викладачами та майстрами виробничого навчання відкритих уроків виробничого навчання та з предметів спеціальних дисциплін, позакласні заходи та майстер-класи.






                            Засідання циклової комісії професій

                                         сфери послуг №8.

  23 вересня 2020 р. у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» відбулося засідання Циклової комісії професій сфери послуг №8.Під час проведення засідання розглядалися наступні питання: організація проведення консультацій для учнів І, ІІ, ІІІ курсів та затвердження необхідної документації для проходження виробничої практики групою №44 за професію «Кухар; кондитер» та групи №4/2 за професію «Кухар». Була проведена дискусія на тему «Використання тематичних кросвордів на уроках спецдисциплін». Також з доповіддю на тему «Тестовий контроль навчальних досягнень» виступила майстер в/н Пархоменко І.М.У своєї доповіді вона зауважила що педагогічне тестування – це метод вимірювання результатів навчання учнів, інструментом в якому є дидактичний тест, а методом оцінювання – шкала. Під тестуванням також розуміють процедуру вимірювання, тобто застосування тесту до конкретного учня. Використання такої системи контролю цілком виправдане, тому що традиційна система сьогодні знаходиться в кризисному стані, на що звертають увагу чисельні дослідники цієї проблеми. Тестовий контроль знань може бути використаний під час поточного, тематичного або підсумкового контролю. Крім того, використання тестового вхідного контролю важливо для виявлення рівня підготовки учнів.





Відкритий урок виробничого навчання  гр.№24 з професії

 «Кухар;кондитер» на тему «Приготування борщів».

    01 жовтня 2020 р. у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» майстром в/н Тищенко О.Д. був проведений відкритий урок виробничого навчання гр.№24 з професії «Кухар;кондитер» на тему «Приготування борщів». Урок був побудований за всіма вимогами. Після організаційного моменту майстер в/н задала учням ряд питань до теми над, якою вони повинні працювати. Новий матеріал(вступний інструктаж) майстер в/н пояснювала у вигляді бесіди з елементами демонстрації та порад. При проведені поточного інструктажу майстер вникала у роботу кожного учня, не випускаючи с поля зору роботи всієї групи, заохочувала учнів до самоконтролю, формувала уміння знаходити причини помилок та засоби їх усунення, заохочувала учнів до самостійності та свідомої активності.

  •                              


                        





Привітання.

     Циклова комісія професій сфери послуг вітає всіх працівнків професійно-технічної освіти з святом- Днем працівників професійно-технічної освіти України – свято, яке звільняє від буденності й допомагає осягнути найголовніше у житті.






Поетапна кваліфікаційна атестація учнів 34 групи за професією
«Кухар; кондитер».


19 жовтня у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» пройшла поетапна кваліфікаційна атестація учнів 34 групи за професією «Кухар; кондитер». Учні під керівництвом майстра виробничого навчання Оксани Лукаш готували і презентували свої страви та підтвердили кваліфікацію «Кухар ІV розряду».


                    


               
                               

           





ВІДКРИТИЙ УРОК ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ  ГР.№4/1 З ПРОФЕСІЇ
 «КУХАР» НА ТЕМУ «ПРИГОТУВАННЯ супІВ».

 

    03 листопада  2020 р. у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» майстром в/н Насоненко Г.В.був проведений відкритий урок виробничого навчання гр.№4/1 з професії «Кухар» на тему «Приготування супів». . Урок виробничого навчання  побудований за всіма вимогами, має всі структурні елементи, що логічно між собою пов’язані. Майстер поставив за мету сприяти  формуванню пізнавального інтересу до досліджуваної теми, цілеспрямованості й адекватної оцінки навколишнього; вироблення  в учнів навичок  та освоєння прийомів і творчих здібностей  при приготування перших страв.






              
                     


Засідання циклової комісії професій
сфери послуг №10

    24 листопада  2020 р. у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» відбулося засідання Циклової комісії професій сфери послуг №10.  Під час проведення засідання розглядалися наступні питання: затвердження необхідної документації для проходження виробничої практики групою №11 за професію «Перукар(перукар – модельєр)» та групи №4/1 за професію «Кухар». Були проведені методичні посиденьки за темою  - «Застосування методів інтерактивних на уроках виробничого навчання» . Заслухали викладача спеціальних дисциплін Євтушенко Н. Ю. ,яка виступила з  доповіддю на тему «Застосування інтерактивних методів навчання на уроках ТПІ». У своєї доповіді вона вказала, що інтерактивні методи викладання розроблені по одному й тому ж принципу: без практичного застосування теоретичних знань учні в своїй більшості не здатні засвоювати матеріал у повному обсязі. Проте інтерактивне навчання є корисним не тільки для учнів, але й для вчителя.    Під час стандартних занять-лекцій учні часто втрачають інтерес до навчання, але інтерактивні методики створюють атмосферу уваги та зацікавленості. Вони просто роблять заняття більш цікавими, захоплюючими, веселими.

 

             

 

   
                                             




Відкритий урок в/н гр.№25«Перукар(перукар – модельєр)»  з теми: «Виконання часткового фарбування»


    15 грудня  2020 р. у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» майстром в/н Худан С.С.  був проведений відкритий урок виробничого навчання гр.№25  з професії «Перукар» на тему  «Виконання часткового фарбування». Учні з задоволенням вивчали новий матеріал під час проведення вступного інструктажу,а далі отримані теоретичні знання реалізовували на практиці.   


    

                           





МАЙСТЕР-КЛАС «СВЯТКОВІ СОЛОДОЩІ»


17 грудня 2020 року у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» до Дня святого Миколая відбувся майстер-клас «Святкові солодощі». В ході заходу працівники освітнього закладу мали змогу не лише випекти смаколики, але й оздобити їх за власним бажанням.Святковий настрій та позитивні емоції супроводжували учасників протягом спільної, цікавої роботи. Дякуємо майстру виробничого навчання Ользі Гридякіній за корисний майстер-клас.



                     








Майстер-клас «В Миколая у торбинці»

18 грудня 2020 р. пройшов майстер-клас «В Миколая у торбинці» до Дня Святого Миколая для учнів навчальних груп, на якому присутні виготовляли та розписували пряники айсингом. Святкові ялинки, дзвіночки та ангели наповнили всіх казковим настроєм і передчуттям дива.


        





Майстер-клас  

«Сучасне оформлення святкових закусок»

23 грудня 2020 р. у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» пройшов майстер-клас «Сучасне оформлення святкових закусок», який провела майстер виробничого навчання Ольга Гридякіна. Педагогічні працівники училища власноруч готували та оформлювали новорічні святкові страви: закуски у формі ялинок, кульок та мандаринок, воловани з червоною рибою та оселедцем з буряком, "Оселедець під шубою" у вигляді ролів та салат "Новорічний" з рукколою та морепродуктами. У теплій та невимушеній атмосфері час минув непомітно. Тепер, безумовно, кожен зможе порадувати своїх рідних смачними та оригінальними новорічними смаколиками.


                        













ЗАСІДАННЯ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ ПРОФЕСІЙ
СФЕРИ ПОСЛУГ №11


   29 грудня    2020 р. у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» відбулося засідання Циклової комісії професій сфери послуг . Заслухали голову  циклової комісії  Сапун В.О.,  який звітував про роботу циклової комісії за І семестр  2020-2021  н.р.  В своєму звіті він вказав ,що  циклова комісія професій  сфери послуг працює над методичною проблемою «Розвиток творчої активності учнів на уроці за допомогою інноваційних технологій навчання та виховання»,яка перетинається з загально училищною методичною проблемою «Формування професійної компетентності учнів через впровадження інноваційних технологій навчання та виховання». Члени циклової комісії вважають,що одним із завдань, які вирішують сучасні навчальні заклади, є формування духовно, інтелектуально, психологічно підготовленого до самостійного життя випускника. Сьогодення диктує, що суспільству потрібна професійно-компетентна молодь, яка вміє швидко адаптуватися в нестабільних умовах, здатна до ризику, самостійного вибору сфер діяльності, поведінки, орієнтованої на успіх, саморегуляцію. Була проведена дискусія на тему «Впровадження змішаного навчання в освітній процес». Під час дискусії виступила майстер в/н Пархоменко І.М.Вона зауважила  про ефективність  використання змішаного навчання на уроках перукарської справи. Основна відмінність змішаного навчання від звичайної системи – активне використання технологій, щоб знайти матеріал і отримати нові знання. Так, технології стають повноцінною частиною навчального процесу. Проте йдеться також і про поєднання різних підходів, способів подачі матеріалу, видів роботи. Заслухали майстра  в/н  ,Насоненко Г. В., яка виступила  з  доповіддю на тему: «Сучасний урок виробничого навчання». Останнім питанням було розглянуто  планування роботи циклової комісії в наступному, ІІ семестрі 2020-2021 н.р.


 

         




                 


Привітання  З Новим роком.

  Циклова комісія професій сфери послуг вітає всіх працівників професійно-технічної освіти  зі святом  -  З Новим 2021 роком!

Нехай щастить, не залишить позитив.

Щоб кипіла робота, щоб у сім'ях був затишок!

Щоб ви не забували: вас з ранку тут дуже чекають.

Всім успіху і здоров'я, світла, радості, добра.

Новорічних веселощів. З Новим роком!






Поетапна кваліфікаційна атестація за професією «Кухар» та «Кондитер».
 

       Виробнича практика є періодом професійно-практичної підготовки учнів професійно-технічних навчальних закладів. Вона проводиться безпосередньо на робочих місцях з метою подальшого розвитку та удосконалення набутих учнями знань, умінь і навичок та їх спроможності до виконання завдань сучасного виробництва у відповідності до вимог Держстандарту ПТО України.
    Вихідний контроль передбачає проведення поетапної кваліфікаційної атестації та захисту творчої кваліфікаційної роботи.
Результатом кваліфікаційної атестації є присвоєння учням кваліфікації відповідного рівня.
   26.01.2021 р. відбулась поетапна кваліфікаційна атестація учнів  групи №44(майстер виробничого навчання – Гридякіна  О. В.  ) за професією «Кондитер» ІІІ розряду та групи №4/2 (майстер виробничого навчання – Журенко Н.О.  ) за професією «Кухар» ІV розряду. Складовою атестація  був  захист творчої кваліфікаційної роботи.




           

                    


    
                                                               
                      





        Відкритий урок виробничого навчання гр.№14 з 

професії «Кухар;кондитер» на тему «Кулінарна обробка птиці» 

    26 січня  2021р. у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» майстром в/н Максименко Юлію  був проведений відкритий урок виробничого навчання гр.№14 з професії «Кухар;кондитер» на тему «Кулінарна обробка птиці». Урок виробничого навчання  побудований за всіма вимогами, має всі структурні елементи, що логічно між собою пов’язані. Майстер поставив за мету сприяти  формуванню пізнавального інтересу до досліджуваної теми, цілеспрямованості й адекватної оцінки навколишнього,вироблення  в учнів навичок  та освоєння прийомів і творчих здібностей  при приготування  страв з птиці.

                                                                          
              

                             
                                   
 





                          
                                                                 
                 

Засідання циклової комісії професій
сфери послуг №1 

    29.01.2021 р. у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» відбулося засідання циклової комісії професій сфери послуг №1.  Під час проведення засідання розглядалися наступні питання: моніторинг рівня навчальних досягнень учнів з професійної підготовки за І семестр 2020-2021 н.р., про проведення І-ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальних дисциплін за напрямками підготовки серед учнів державних професійно-технічних навчальних закладів і міжшкільних навчально-виробничих комбінатів у 2020-2021 навчальному році. Заслухали майстра  в/н Тищенко.О.Д.,  яка виступила  з  доповіддю на тему: ««Індивідуалізація  та диференціація  процесу виробничого навчання» . У своєї доповіді вона вказала,що завдання педагога – спрямувати учнів на самостійне  здобуття знань, критичне ставлення до інформації, засвоєння продуктивних способів оперування нею, що сприяє самореалізації особистості. Саме напрям на розвиток особистості дитини змушує задуматись над тим, як підтримати інтерес учнів до матеріалу, що вивчається, їх активність на протязі  процесу навчання. Останнім питанням було розглянуто проведення декади циклової комісії  професій  сфери послуг.



   





Змагання майбутніх кондитерів.

 

  03 лютого 2021р.  у ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» проходила олімпіада з предметів професійно-теоретичної підготовки з професії «Кондитер» ІІІ розряду, метою якої було визначення рівня професійної підготовки та майстерності учнів, їхніх знань, умінь і навичок в умовах ринкових відносин,розвитку їхньої  професійної компетентності та також визначення переможця, який будуть представляти училище на обласному рівні.  В олімпіаді прийняли участь учні  ІІІ-ІV курсів(гр. №34 та 44 ). Всі учасники олімпіади продемонстрували хороші знання зі спеціальних  предметів, виконавши завдання на належному високому рівні.  За результатами олімпіади перше місце посіла учениця гр. № 44 Третяк  Вікторія ,яка буде представляти училище у II обласному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальних дисциплін за професію «Кондитер». I етап олімпіади зі спеціальних дисциплін за професію «Кондитер» підготували та провили викладачі спеціальних дисциплін Литовська О.М. ,Євтушенко Н.Ю. та голова циклової комісії професій сфери послуг Сапун В.О.



                       






             
   Робота факультативів циклової комісії професій сфери послуг  ДНЗ  «Глухівське вище професійне училище».
 

    Сучасні умови життя потребують висококваліфікованих, конкурентоспроможних робітників, але щоб досягти цього, необхідно знати особливості сучасної кухні, переваги новітніх тенденцій у приготуванні страв, проявляти творчість. Це є головними вимогами освітньо-кваліфікаційної характеристики  професій «Кухар» та « Кондитер». З початку 2020-2021 н.р. працює два факультативи за даними професіями, а саме - «Світові тенденції та інноваційні технології в приготуванні та оформленні кондитерських виробів», який проводить викладач Литовська Олена та «Інноваційні технології прикрашання страв» викладач Євтушенко Наталія. Дані факультативи активно відвідують кожного тижня учні з професій «Кухар» та « Кондитер», а саме групи №14, №24, №34, №44 та №4/1.

    Під час додаткових  занять (факультативів)  учні засвоюють нові  інновації які є  впровадженням в  новаторство, що забезпечує зростання ефективності процесів або продукції, запитане ринком,остаточним результатом розумової діяльності учня, його фантазій, творчого процесу, винахідливості, відкриттів і вдосконалень. Інноваційний процес - це процес створення, освоєння і поширення інновацій, включає сукупність етапів і дій по досягненню цілей і результатів інновацій. Інноваційний процес можна визначити, як цикл взаємопов'язаних робіт від ідеї до результату інновації. Розвиваючою  метою факультативу є  розвивати комунікативні компетенції учнів, пам'ять, увагу, логічне мислення, уміння самостійно працювати через використання інтерактивних форм і методів роботи та створення учнівських проектів. Виховна мета - виховувати культуру спілкування, прагнення до професійного зростання та самовдосконалення, бажання отримувати нові знання та застосовувати їх у практичній діяльності, сприяти зацікавленості до новітніх інновацій в кулінарному мистецтві.  



         



 





Поетапна кваліфікаційна атестація професія «Кухар ІІІ розряду».

              19 березня 2021 р. у кухні-лабораторії кухарів з дегустаційною залою ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» відбулась поетапна кваліфікаційна атестація. Кваліфікацію «Кухар ІІІ розряду» підтвердили здобувачі освіти з професії «Кухар»(група 4/2, майстер виробничого навчання Ганна Насоненко). Майбутні професіонали продемонстрували практичні знання та набуті вміння в процесі приготування страв та закусок.






Зима на Сорок Святих закінчується, весна починається


Шануючи традиції та звичаї українського народу, учасники освітнього процесу ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» долучилися до проведення свята Сорока Святих Великомучеників, що припадає на 22 березня.
Здобувачі освіти були ознайомлені з давніми народними звичаями зустрічі весни. Невід’ємною частиною цього свята була розповідь учнями веснянок. В кінці заходу всі мали змогу посмакувати випеченими фігурками у формі жайворонків.
Дякуємо майстрам за професією «Кухар; кондитер» та учням 24,34 груп за проведений захід та збереження традицій.








 ДЕКАДА ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ СФЕРИ ПОСЛУГ



    З 01.03  по 23.03.2021 р. в ДНЗ «Глухівське вище професійне  училище» яскраво, святково та творчо пройшла декада циклової комісії професій сфери послуг.Протягом декади  були проведені відкриті уроки теоретичного і виробничого навчання, різноманітні позакласні заходи, які відвідали викладачі і майстри виробничого навчання інших професій, організована виставка методичних напрацювань. 

         Викладачем спецдисциплін Іриною Пархоменко був проведений урок теоретичного навчання на тему: «Технологія фарбування волосся з використанням знебарлюваних фарб» з групою  № 15 за професією «Перукар (перукар-модельєр)». Здобувачі освіти з великим зацікавленням  отримали знання,  які в майбутньому будуть використовувати на уроках виробничого навчання. Проведений позакласний  захід  на тему: «Батл творців краси»  сприяв не лише підвищення знань учнів, а й розвитку їх пізнавальної активності та прагнення до перемоги.   

       В ході уроку виробничого навчання на тему:  «Приготування риби фаршированої в цілому вигляді. Фірмові страви» в  групі № 44 за професією «Кухар; кондитер» здобувачі освіти відпрацьовували технологію приготування страв з риби. Провела урок   майстер виробничого навчання Ольга Гридякіна. Відвідавши позакласний захід на тему: «Обрядові страви української кухні», учні  мали змогу ознайомитися та поглибити свої знання про обрядові страви української кухні, традиції та звичаї українського народу.

      До Міжнародного жіночого дня 8 березня пройшов конкурс професійної майстерності з професії «Перукар (перукар - модельєр)». Майстри виробничого навчання Марина Румянцева  та Світлана Худан  створили для присутніх атмосферу творчості та краси. Здобувачі освіти мали змогу позмагатися за звання  автора кращої коктейльної зачіски.

     Викладач Наталія Євтушенко провела позакласний  захід на тему: «Інновації у світі кулінарії», під час якого здобувачі освіти показали не тільки свої теоретичні знання, а і практичні навички та вміння  карвінгу — мистецтва художнього різьблення по овочах і фруктах.

   Майстер-клас на тему: «Прикраси та вироби з шоколаду» для здобувачів освіти за професією  «Кухар»  та «Кухар; кондитер» провела викладач Олена Литовська. Всі охочі могли долучитися до виготовлення власних виробів та прикрас  з  шоколаду.

Дякуємо педагогам за вашу творчість та креативні ідеї, успіхів Вам та натхнення!


















Вітаємо всіх майстрів кондитерів зі святом!






Немає коментарів:

Дописати коментар